• Català
 •    Español

També en:
Facebook Twitter Google+ Pinterest Wordpress
   
LLetra

VirtueMart Login

Ioga Classic
Ioga Classic
Ioga per embarassades
Ioga per embarassades
Deixar de fumar
Deixar de fumar
Curs Reiki
Curs Reiki
Kundalini Ioga
Kundalini Ioga
Mindfulness
Mindfulness
Ioga Nidra
Ioga Nidra
Ioga Kids
Ioga Kids
Naturopatia
Naturopatia
Homeopatia
Homeopatia
Mindfulness Kids&Junior
Mindfulness Kids&Junior

Temàtics Zazen

Apren a aquietar la ment!

 

Temàtics de Meditació Zen, Zazen

La disciplina del Zen consisteix en exercicis de meditació sense objecte, pensament o imatge, basats en el concepte budista de la vacuïtat . Aquesta pràctica permet aquietar la ment.

És la pràctica de "l’instant present", no estar agafat en el passat que ja no és aquí. Ni pendent del futur que encara no ha arribat.

La pràctica assídua del Zazen permet a l'home occidental concentrar-se en allò que es realment important : el seu propi Centre.

Beneficis psicosomàtics del Zazen

 • La postura corporal millora. Es fiança la motricitat des del centre de gravetat del cos, a l’altura de la pelvis. Desapareixen tensions innecessàries, especialment les derivades de l’expressió o auto control en la cintura escapular (espatlles i omòplats) i coll.

 • Millora el reg cerebral i la compenetració entre las tres capes del cervell (instintiu, emocional, i còrtex) i la connexió entre hemisferis.

 • S’estableix una respiració més lenta i profunda, integrant l’abdomen en el moviment del diafragma, aconseguint una major i més equilibrada oxigenació de tot el metabolisme.

 • Es crea una coordinació entre l’expressió corporal i el pensament.

 • Els pensaments desordenats del subconscient tendeixen a depurar-se, com en una digestió mental.

 • Es produeixen nivells de descans metabòlic i mental més profunds que durant el son corrent.

 • Es flexibilitzen parts del cos com els malucs, engonals, lumbars, turmells, genolls (malgrat que es recomani ser cautelosos amb els genolls al col·locar-se), i es permet la participació psicosomàtica de mes parts del cos en la configuració de sensacions (integració emocional del cos).

Mentalment es tendeix a deixar les    actituds d’ansietat. Es deixa de veure les opinions i descripcions com a contundents en presencia d’ un oposat. També es produeix una reintegració d’intuïció i l’herència subconscient, al mateix temps que una renovada obertura per a hàbits o visions noves.

El Zazen es considera una porta a lo més profund del esser i la clau a noves etapes de desenvolupament de la consciència. Al mateix temps es descriu a vegades com el mètode de retornar al cos i a la ment la seva condició natural.

Aprofundirem en la Kinim ( marxa en silenci); tècniques del Hara (centre) per sentir present i conscient la nostra “reserva energètica”. Exercicis de centrament per sentir-se en equilibri; atenció a la nostra “rectitud”, verticalitat, per desenvolupar més la nostra actitud/ actuació en el dia a dia. Tot això i més, treballarem!

 

Coneix al Mestre de Zazen.

Contactar